Simplify Cloud Innovation

Februari 2022: de maand van…

Behind the scenes
Data in de cloud veilig balk
Februari 2022: de maand van…

Naam: Marthijn van den Heuvel
Functie: Directeur Synlogic

Nieuwe rubriek

Nieuw op ons blog: de maand van. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met medewerkers van Synlogic waarbij we jou een kijkje achter de schermen geven. We trappen deze rubriek af met onze directeur Marthijn van den Heuvel.

Welkom Marthijn! Leuk dat je aanschuift bij aftrap van De maand van. Voor de mensen die je niet kennen, vertel eens kort wat over jezelf.

Mijn naam is Marthijn van den Heuvel. In 2007 is Synlogic opgericht en sindsdien ben ik samen met mijn collega’s druk in de weer om met de inzet van Microsoft Cloud technologie aan ondernemers een veilige en vlotwerkende ICT omgeving te leveren. Zodat zij zich kunnen richten op hun kerntaak: Ondernemen.

Lees ook:
Marthijn stelt zich voor

De meeste mensen weten dat je erg enthousiast kan vertellen over waar Synlogic voor staat en waar je allemaal mee bezig bent. Kan je ons meenemen in zaken die je op dit moment bezig houden?

Ondernemend MKB veilig kunnen laten groeien … dat is de strekking van zaken waar ik momenteel druk mee bezig ben. Dat doe ik vanuit Synlogic. Samen met mijn collega’s zijn we voortdurend op zoek naar passende oplossingen tegen de opkomende cybercriminaliteit. We volgen de ontwikkelingen op de voet en informeren onze relaties zo snel en goed mogelijk zodat ook zij op de hoogte zijn.

Wat staat er de komende weken en maanden op de planning?

Iedere vrijdag staan we stil bij het thema security. Dat doen we onder de noemer “Security Friday”. De komende weken staan op onder andere YouTube de onderwerpen Cybercriminaliteit bestrijden! en Phishing voorkomen op het programma.

Goed onderwerp en iets waarvan we merken dat het enorm leeft onder onze klanten. Zijn er nog ontwikkelingen binnen Synlogic of Microsoft die je wilt en kan delen?

Sinds vorig jaar hebben we een eigen Security Operations Center (SOC) opgezet. Hiermee monitoren we de cybersecurity-gezondheid van onze klanten. Denk maar aan sensoren die in een auto zitten en exact aangeven hoe alles onder motorkap functioneert. Als er iets mis is dan word je daarvan op de hoogte gesteld. Soms met een lampje en bij de modernere auto’s via de boordcomputer. Je mag er vanuit gaan dat de fabrikant zijn best heeft gedaan om alles onder motorkap in orde te maken voordat jij met de auto de garage uitrijdt. En toch is het heel verstandig om terugkoppeling te krijgen voordat je langs de kant van de weg stil komt te staan.

Dat is met ICT niet anders. Alleen soms wat lastiger te begrijpen. Qua inrichting, en wij hanteren cloud oplossingen 😉, zullen wij altijd ons best doen om de zaken zo goed en veilig mogelijk in te richten. Hoever we daarin gaan bepalen we samen met onze klanten.

In vergelijking met vroegere tijden zou je kunnen stellen dat het fort met stevige stenen is gebouwd. Met het SOC zetten we wachters op de toren en halen we de ophaalbrug op. Zodat we vooraf kunnen vaststellen wie zich aan de poort meldt, of iemand misschien al binnen is en controleren we of ongemerkt goederen het fort verlaten. Die wachters zijn de signalen die wij ontvangen en monitoren en de goederen zijn onze waardevolle bedrijfsdata.

Zo kunnen we dus verder gaan dan alleen een goede inrichting van cloud oplossingen, maar ook de veiligheid goed waarborgen. En… ingrijpen als dat nodig is.

Een SOC is niet iets nieuws en werd eerder vooral door grotere organisaties ingezet vanwege de complexiteit en fikse prijs. Wij hebben dit kleiner en behapbaarder kunnen maken met innovatieve cloud oplossingen. Het is ons gelukt het SOC toegankelijk te maken voor MKB bedrijven. Vandaar onze naam MKB SOC.

Zijn er nog andere dingen die je leuk vindt om te delen?

We zijn nu aan het oriënteren of we ook een podcastserie over cybersecurity kunnen opzetten. We willen zoveel mogelijk naar buiten treden met onze informatie en ondernemend Nederland inspireren over de mogelijkheden om jezelf te beschermen tegen cybercriminaliteit. Podcasts zijn lekker laagdrempelig en bijvoorbeeld in de auto te beluisteren. Dat maakt het heel toegankelijk en dat is precies waar wij naar streven.

Tot slot, is er nog iets wat je met onze lezers wilt delen?

Laatst hoorde ik van een klant “Jullie zijn zo leuk bezig en aan het groeien… ik snap niet veel van computers, maar voel me helemaal op mijn plek bij Synlogic.”. Dat is een geweldig compliment om te krijgen! Ik ben me er terdege van bewust dat ICT niet voor iedereen even begrijpelijk en toegankelijk is. En voor sommige mensen zelfs oer-en-oer saai. Dat proberen wij via onze uitingen online zoveel mogelijk te doorbreken, want groeien doet een bedrijf samen met haar medewerkers. Als wij daarbij kunnen helpen dan helpen we het bedrijf.

Over de auteur
Anita Mooij – Cloud vertaalmachine

Als marketeer vertaal ik de cloud techniek naar begrijpelijke taal, zodat jij weet wat je van ons mag verwachten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.