Simplify Cloud Innovation

Maart 2022: de maand van…

Behind the scenes
Data in de cloud veilig balk
Maart 2022: de maand van…

Naam: Mariska van Hoesel
Functie: Management Assistent

Nieuwe maand, nieuw verhaal

Inmiddels is het alweer maart en staat de lente op de stoep. Tijd voor een nieuw verhaal van een van onze collega’s. Vandaag is onze Management Assistente Mariska van Hoesel aan het woord. Zij vertelt je graag wat meer over hoe haar werk binnen Synlogic haar tot nu toe bevalt.

Welkom Mariska! Leuk dat je aanschuift bij De maand van. Je werkt nog niet zo lang bij Synlogic. Dus voor de mensen die je nog niet kennen, vertel eens kort wat over jezelf.

Ik ben Mariska, dit jaar 30 jaar getrouwd en samen hebben we 2 zoons. Wij wonen met veel plezier in Berkum waar je mij regelmatig als vrijwilliger achter de bar vindt bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Berkum. Sinds januari van dit jaar werk ik bij Synlogic als Management Assistente en help ik Marthijn, Johan en Hindrik zodat zij meer tijd over hebben voor belangrijker zaken: het helpen van onze klanten met innovatieve cloudoplossingen.

Lees ook:
Mariska stelt zich voor

Zoals gezegd, maak je sinds ruim 2 maanden deel uit van de Synlogic Crew. Vertel eens hoe het tot nu toe bevalt.

Twee maanden is natuurlijk nog niet heel erg lang, maar ik vind het tot nu toe erg leuk. Inmiddels ben ik door de eerste inwerkperiode heen en ben ik lekker mijn weg binnen Synlogic aan het vinden. Werken bij Synlogic is erg afwisselend en dat maakt het ook zo leuk. Zo viel ik in mijn eerste maand direct met mijn neus in de boter met de voorbereidingen op de ISO en NEN audits die we begin februari weer met succes hebben doorstaan. Dat waren hectische weken, maar het was ook heel erg leuk en leerzaam.

Het is een groot verschil met Stichting ZOA waar ik hiervoor gewerkt heb, maar ik vind dit een ontzettend leuke nieuwe ervaring. Bovendien is het ook wel echt heel fijn dat ik tegenwoordig lekker op de fiets naar mijn werk kan. Niet langer in de file staan scheelt echt enorm kan ik je zeggen.

Je geeft aan dat het verschil tussen Stichting ZOA en Synlogic groot is. Kun je daar iets meer over vertellen?

Uiteraard! Voor het geval je Stichting ZOA niet kent: dit is een organisatie die vluchtelingen van natuurrampen en oorlogen in hun regio opvangt. De focus en doelstelling ligt daarmee meteen heel anders. Ook is ZOA een grotere internationale organisatie waardoor het werken mede door collega’s in het buitenland heel anders is. Tegelijkertijd kan ik veel van mijn ervaring die ik daar heb opgedaan, inzetten voor mijn werk hier. Het is een klein en hecht team en ik vind het mooi om te zien dat iedereen zo vol passie met zijn werk bezig is. Alles om onze klanten verder te helpen.

Toen je in januari in dienst kwam, zei je al dat je enorm van koken houdt. Inmiddels hebben we de eerste baksels al van je mogen proeven. Dat is echt genieten hoor! En ook de snoeppot op je bureau is een groot succes. Wat maakt dat je dit zo graag doet?

Oké, heel eerlijk vind ik het gewoon erg leuk om mensen in de watten te leggen. Daar hoort wat mij betreft ook lekker eten bij. Van lekkere taarten en koeken tot een snoeppot op het bureau. De jongens komen regelmatig even langs om een handje drop of snoepjes te pakken. Weet je wat ik daar zo leuk aan vind? Je spreekt veel meer mensen en leert ze daardoor echt beter kennen. Ideaal als je in een rol als die van mij zit!

Hoe ervaar je het om tussen de ICT'ers te werken? Al die ingewikkelde terminologie, hoe ga je daarmee om?

Het is waar dat er veel vakinhoudelijke termen gebruikt worden, maar ik ga daar heel makkelijk mee om. Weet ik iets niet of snap ik iets niet dan vraag ik het. Zoals bijvoorbeeld termen als MFA of het SOC, geen idee wat dat was. Maar niemand die je gek aankijkt. In tegendeel: iedereen neemt de tijd om het je op een eenvoudige manier uit te leggen. Ik vind dat oprecht echt heel erg fijn. Iedereen helpt je waar ze kunnen, ondanks dat iedereen ook heel druk is. Het voordeel daarvan is dat ik snel kan leren en daarmee ook echt van toegevoegde waarde kan zijn voor het team. Notulen en verslagen maken van vergaderingen en andere besprekingen gaan bijvoorbeeld al een stuk sneller.

Ja, dat klopt! Je gaat enorm voortvarend te werk. Zo kan ik me nog goed herinneren dat je tijdens de allereerste vergadering op een gegeven moment ons onderbrak met goede vragen. Je wist precies de vinger op de zere plek te leggen en daardoor de vergadering een stuk efficiënter te maken.

Weet je wat het is? Ik heb gezien hoe het anders kan. Daarom stel ik graag gewoon open vragen, durf kritisch te zijn en als er vervolgens iets mee wordt gedaan dan ben ik daar best trots op. Niet om mezelf hoor, absoluut niet zelfs. Maar ik denk dat als we intern dingen slimmer aanpakken, onze klanten daar ook van zullen profiteren.

Bijvoorbeeld door efficiënter te vergaderen houden we meer tijd over voor onze klanten. Zo simpel is het. 

Zijn er nog andere dingen die je wilt delen?

Ja, er is wel iets wat ik graag wil delen. Jammer genoeg heeft Mireille aangegeven dat zij een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Ik gun het haar van harte, maar persoonlijk ga ik haar hartelijkheid enorm missen. Door haar vertrek aan het einde van deze maand zijn we samen erg druk met de overdracht van haar werkzaamheden zodat zij straks met een gerust hart afscheid kan nemen.. Bovendien wil ik niet dat de organisatie er teveel hinder van ondervindt.

Dit betekent wel dat we binnenkort gaan starten met de werving van een nieuwe Management Assistent. Ik vind het fijn dat ik hierin een rol kan spelen, want ik mag samen met mijn nieuwe collega het secretariaat opnieuw vorm gaan geven. Een uitdaging waar ik graag mee aan de slag ga.

Mijn nieuwe collega moet ook echt weten dat Synlogic haar kernwaarden waarmaakt. Uit de vacaturetekst kwam al naar voren dat het een persoonlijke organisatie is. Het draait om jou als persoon en niet alleen om je competenties. Je komt te werken in een heel fijn, jong, leuk en ambitieus team. Houd daarom ook onze website goed in de gaten voor deze vacature.

Tot slot, heb je misschien nog een leuke quote of een grappig of gek weetje wat niemand wist die je met ons kan delen?

Beter een korte schrik dan een lang misverstand…’ Daarmee wil ik zeggen dat ik altijd eerlijk en recht door zee ben. Ik zeg wat ik denk en daar sta ik ook voor. Soms schrikken mensen daar even van, maar daarmee voorkom je misverstanden en ik denk dat dat goed is.

Daarnaast vind ik het in mijn vrije tijd heel erg leuk om achter de bar bij voetbalclub VV Berkum te staan. Mijn jongste zoon Alex zit in de selectie van het 1e elftal daar. Ik ga iedere zaterdag met mijn man bij Alex kijken, uit en thuis. Kom gerust ook eens kijken en ervaar hoe leuk het is!

Over de auteur
Anita Mooij – Cloud vertaalmachine

Als marketeer vertaal ik de cloud techniek naar begrijpelijke taal, zodat jij weet wat je van ons mag verwachten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.