Simplify Cloud Innovation

Azure AD Cross-Tenant Access Control

Cloud Infrastructuur
Data in de cloud veilig balk
Azure AD Cross-Tenant Access Control

Veilig samenwerken met externe organisaties

Flexibel samenwerken met externe partijen is niet meer weg te denken uit organisaties: een specialist voor HR-werkzaamheden, een financieel controller die helpt met de jaarafsluiting of een dataspecialist die op projectbasis helpt herstructureren. Deze specialisten krijgen toegang tot gevoelige informatie waarvan jij uiteraard wilt dat het veilig geborgd blijft.

Hiervoor had Microsoft een tweetal opties:  

  • het toegang geven tot beperkte data binnen een Site in SharePoint;  
  • het aanschaffen van een bedrijfsdevice voor het externe bedrijf.  

Beide zijn niet ideaal. De eerste optie geeft namelijk beperkt toegang en maakt sommige werkzaamheden lastig of zelfs onmogelijk om uit te voeren. En het aanschaffen van een bedrijfsdevice voor iedere externe partij is allesbehalve duurzaam. Bovendien brengt het veel kosten met zich mee.  

Lees ook:
Voorkom irritante aanmeldpop-ups met MFA en Conditional Access!

Azure AD Cross-Tenant

Op 8 februari 2022 heeft Microsoft een preview gelanceerd van Azure AD Cross-Tenant. Deze feature maakt het mogelijk om twee Tenants te koppelen zodat samenwerken sterk vereenvoudigd wordt.  

In het kort betekent dit dat de Azure AD Tenants elkaar onderling vertrouwen. De gebruikers kunnen zich dan bijv. met MFA verifiëren uit de eigen Tenant. Het koppelen van het gastaccount in de Authenticator-app is daarmee niet meer nodig en daarmee veel gebruikersvriendelijker. Vervolgens geven de afgegeven richtlijnen toegang tot bronnen in de andere Tenant. Je kiest zelf welke richtlijnen jij afgeeft (denk bijvoorbeeld aan MFA). Hierdoor is het mogelijk om onbeperkt met elkaar samen te werken; ieder binnen zijn eigen Tenant met zijn eigen compliancy richtlijnen. Het maken van afspraken rondom compliancy is hierbij zeer belangrijk om de veiligheid te borgen.  

Hulp nodig?

Synlogic is direct begonnen met het in de praktijk testen van deze feature en tot nu toe verloopt dit zeer naar tevredenheid. Ben jij benieuwd hoe dit kan worden toegepast op jouw organisatie of welke richtlijnen aangeraden worden? Wij helpen je graag verder.  

Over de auteur
Anita Mooij – Cloud vertaalmachine

Als marketeer vertaal ik de cloud techniek naar begrijpelijke taal, zodat jij weet wat je van ons mag verwachten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.