Simplify Cloud Innovation

Datalake en insights met Power BI in Azure

Cloud Infrastructuur - ISV oplossingen
Data in de cloud veilig balk
Datalake en insights met Power BI in Azure

De wereld verandert in hoog tempo onder druk van nieuwe klantwensen, de concurrentie, slimme digitale werkplekken, nieuwe wet- en regelgeving en de noodzaak van transparantie en optimale security. Er is een digitale revolutie gaande, die wordt geleid door cloudtechnologieën. Met grote snelheid komen mogelijkheden beschikbaar die jou in staat stellen om informatie over jouw bedrijf en klanten inzichtelijk te maken. Het is een woud aan mogelijkheden. Waar en hoe begin je? Hoe maak je de juiste gegevens inzichtelijk? En wat als de gegevens uit verschillende bronnen, veelal software, komen?

Data in kaart brengen

Om voorop te blijven lopen, is het verstandig zo snel mogelijk innovatieve, en digitale producten en diensten te introduceren. Om hierin de juiste (eerste) stappen te kunnen zetten, heb je informatie nodig.. Wat zijn de exacte wensen van jouw klanten? En hoe vind je die belangrijke financiële stuurinformatie? Deze informatie is verborgen in alle applicaties en software die in de organisatie gebruikt worden.

Bouw datalake

Met de inzet van Microsoft Public cloudoplossingen komen deze gegevens boven water. Het bouwen van een datalake, een grote bron waarin alle gegevens samen komen, maakt het mogelijk om analyses te maken over alle verzamelde informatie. Complexe zoekopdrachten worden vereenvoudigd door no-code of low-code oplossingen. Dat zijn kant-en-klare blokken die worden ingezet om de gewenste informatie en insights inzichtelijk te maken. Efficiënt en eenvoudig toepasbaar. Zonder dat veel technische kennis nodig is.

“De inzage in verborgen klant- en bedrijfsinformatie zorgt ervoor dat je nog gerichter  producten en diensten kunt innoveren”

Synlogic bouwt datalakes en maakt complex ogende informatie inzichtelijk. Door de inzet van Azure,  Microsoft 365 en Power BI koppelen we verschillende bronnen aan elkaar en verzamelen we alle informatie in een Azure DataLake. Die ene grote bron met informatie.

Dashboards in Power BI

Met de inzet van Microsoft Power BI maken we een op maat dashboard zodat jij de gewenste informatie boven water krijgt. Deze dashboards zijn zelf aan te passen als later aanvullende wensen of behoeftes ontstaan. We versnellen het proces door gebruik te maken van eigen ontwikkelde gestandaardiseerde koppelingen om gegevens uit bronnen (software) te halen. Voorgedefinieerde dashboards, voor bijvoorbeeld financiële informatie, kunnen direct worden ingezet en worden gekoppeld aan jouw financiële software.

Data waar je wat mee kan

De inzage in de verborgen klant- en bedrijfsinformatie in jouw organisatie zorgt ervoor dat je nog gerichter producten en diensten kunt (door)ontwikkelen. Zodat deze beter en sneller aansluiten bij de behoeftes van jouw klanten. Het is nu mogelijk, en noodzakelijk, om te investeren in cloudoplossingen die jou een vliegende start geven.

Maak eens een afspraak met één van onze Customer Innovation Managers. Zij kunnen jou verder informeren en helpen om de juiste eerste stap te zetten.

Meer informatie over Microsoft Power BI vind je op de website van Microsoft : Datavisualisatie | Microsoft Power BI

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.