Simplify Cloud Innovation

Microsoft Azure cloud infrastructuur

Cloud Infrastructuur - ISV oplossingen
Data in de cloud veilig balk
Microsoft Azure cloud infrastructuur

Het bedrijfsleven en zorgorganisaties staan voor veel uitdagingen. Zo heb je als organisatie te maken met hoge klantverwachtingen, cybercriminelen die steeds geraffineerder te werk gaan en fintech-organisaties die de markt transformeren. Bedrijven zetten steeds vaker in op Microsoft Azure om zich  te wapenen tegen gevaar van binnen- en buitenaf.

Start je met Azure, dan wil je dat je ICT-infrastructuur staat als een huis. Daarom moet je het fundament goed inrichten zodat je achteraf geen reparaties hoeft uit te voeren. Security, Identity Management en Governance zijn zaken die je bij aanvang het beste vanuit je strategie en Governance inricht.

Hoe stap ik over naar Microsoft Azure zonder al te grote impact voor gebruikers en klanten?

Microsoft Azure is meer dan een cloudopslag en schaalbare computerkracht, het is een verzameling van honderden bouwstenen waarmee je processen digitaliseert en organisaties schaalbaar digitaal transformeert.

Het overstappen naar Azure kan vanwege verschillende behoeftes plaatsvinden. Zo even een aantal praktijk voorbeelden:

  • End-of-life van bestaande server software waardoor support vervalt.
  • Zorgen voor verbeterde beschikbaarheid en veiligheid.
  • Opzetten van een schaalbaardere ICT-infrastructuur die faciliteert bij groei.
  • Vermijden van nieuwe hoge eenmalige investeringen en in plaatst daarvan gebruik maken van flexibele kosten die verbonden zijn aan het daadwerkelijke gebruik van verschillende resources (servers, dataopslag, netwerk, databases).
  • Verzamelen van data en creëren van inzichten.
  • Opzetten van een development testomgeving.
  • De realisatie van schaalbaardere webapplicaties en inzet van DevOps ontwikkelmethodiek.

Spring je zomaar in het diepe, dan kun je voor onaangename verassingen komen te staan. Kosten kunnen behoorlijk oplopen en als je niet de juiste inrichting opbouwt, is de zekerheid van een 24/7 beschikbaarheid niet gegarandeerd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gebrek aan veiligheid. Gelukkig zijn er Microsoft Partners zoals Synlogic die gespecialiseerd zijn in het overstappen naar Azure en jou 100% klaarmaken.

“Het proces van de Datacenter Transformatie verloopt volgens een runbook-methode. Dit is een uitgewerkt stappenplan met verschillende ingebouwde controlepunten.”

Datacenter Transformatie

De overgang naar Microsoft Azure wordt ook wel Datacenter Transformatie genoemd. Synlogic verzorgt deze overgang met  minimale downtime van servers en andere resources. Het proces van de Datacenter Transformatie verloopt volgens een runbook-methode. Dit is een uitgewerkt stappenplan met verschillende ingebouwde controlepunten. Een Proof-of-Concepts maakt het mogelijk om eerst de nieuwe inrichting in Azure te testen nog voor dat de productie van jouw organisatie overgaat. Zo behoud je grip en weet je zeker dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Dat noemen we stap voor stap naar digitaal succes.

Optimale veiligheid en performance

Sommige organisaties zijn huiverig voor een migratie naar de cloud. Jouw data zijn veilig bij Azure dankzij security by design, de investeringen die Microsoft doet en de beveiligingscertificaten die Microsoft bezit. We raden je aan uit te gaan van Zero Trust en  gebruik te maken van de vele securitymogelijkheden binnen Microsoft Azure. Via ia ons Cloud Operations Center controleert Synlogic 24/7 de veiligheid en performance van jouw inrichting in de cloud. Bij calamiteiten wordt direct actie ondernemen. Hierdoor behoud je zekerheid van een veilige en goedwerkende cloudoplossing. Op basis van Microsoft Azure.

Microsoft Azure is een toekomstbestendige oplossing voor jouw cloud infrastructuur. Wil je ook weten hoe jouw organisatie gebruik kan maken van Microsoft Azure? Maak eens een afspraak en drink eens een kopje koffie met één van onze Customer Innovation Managers. Zij kunnen jou verder informeren en helpen je de juiste eerste stap te zetten.

Meer informatie over Microsoft Azure vind je op de website van Microsoft : Cloud Computing Services | Microsoft Azure

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.