Simplify Cloud Innovation

Wat is het verschil tussen VoIP en Teams bellen?

Cloud Infrastructuur
Data in de cloud veilig balk
Wat is het verschil tussen VoIP en Teams bellen?

Ik weet het nog goed: de eerste dag van de lockdown in maart 2019: We pakten onze spullen in op kantoor en ik had mijn auto volgeladen met kantoorplanten. Mijn collega’s moesten verschrikkelijk hard lachen toen ik mijn Audi A1 had volgestampt met kantoorplanten en ik nog net genoeg ruimte had om veilig te kunnen rijden. Ik kon onze planten toch niet in de steek laten?
Het was dag 2 dat ik een mailtje kreeg van de ICT manager: we stappen over op Teams, Skype wordt verwijderd.

Ik begreep er niks van. Hoezo? Ik belde al jaren privé met mijn vriendin op Curaçao over Skype, had sollicitatiegesprekken gevoerd met internationale bedrijven en aangezien ik in een uithoek van Nederland woon, gebruikte ik het ook voor zakelijke gesprekken. Kortom; ik vond het vertrouwd. Alles was al nieuw, nu ook nog anders bellen? Wat gebeurd er met mijn vaste telefoon? En mijn mobiele telefoon? We hadden allemaal geen idee.

Al snel werd alles duidelijk en werd ik groot fan van Teams. Bovendien was ik op de hoogte van alle mogelijkheden op het gebied van communicatie, dacht ik. Toen ik bij Synlogic startte merkte ik pas echt wat optimaal gebruik maken van Teams inhoudt.

“Eén van mijn eerste vragen was; waar staat mijn telefoon dan? ‘Die hebben we niet, we bellen via Teams’.“

Wij doen werkelijk waar alles via dit kanaal: bellen, chatten, documentdelen, feedback geven, vergaderen en plannen. Soms werken mijn collega en ik gewoon samen, terwijl wij op de achtergrond via Teams bellen. Het geluid van een toetsenbord van een andere collega (ik hoor het al nauwelijks meer) of gewoon even lekker zeuren als iets niet lukt, het voelt bijna alsof je naast elkaar zit!

Wanneer kies je voor...

Teams calling

Oké, nu denk je misschien: dat klinkt goed, maar past het wel bij mij? Wil je alle communicatie op één plek centraliseren? Dan is Teams calling perfect! Het is geschikt voor bedrijven van 10 tot wel 10.000 medewerkers.

Super handig: zit je in een Teams meeting? Aangezien alles is gekoppeld krijg je geen belletjes meer tussendoor.

VoIP

VoIP-bellen is niet alleen geschikt voor het MKB, maar voor kleine ondernemers zitten er zeker voordelen aan. Zo kan je namelijk de aanschaf van dure PBX-centrales overslaan en in plaats daarvan alles in de cloud zetten.

Ook als je op het punt staat nieuwe telefooncentrales aan te schaffen, is dit een goed moment om even alles op een rij te zetten.

Werk je niet met Microsoft? Dan is VoIP een goed alternatief.

Julian Doorn - Cloud Engineer

Integratie Teams Calling en VoIP

Het is mogelijk om beide diensten los te gebruiken, maar je kan deze twee ook samen laten werken. Koppel jij jouw eigen telefoonsysteem die jij al hebt ingericht? Je behoudt dan alle instellingen zoals telefoongroepen, doorkiesnummers of keuzemenu’s . Daarnaast is het ook nog eens heel veilig. VoIP telefooncentrales en Microsoft Teams worden in dat geval veilig aan elkaar gekoppeld. Hosted VoIP centrales werken altijd met beveiligde datacenters en zijn altijd dubbel uitgevoerd, hierdoor ben jij altijd bereikbaar.

Gebruikersgemak

Beide zijn erg gebruiksvriendelijk, maar als ik, als MKB ondernemer, zou moeten kiezen dan wint Teams calling het net van VoIP telefonie. Uiteraard zullen medewerkers even moeten wennen aan het nieuwe systeem, maar hé verandering is altijd even wennen 😉. Zowel het gebruikersgemak (alles staat op één plek) als het onderhoud is eenvoudiger. Is altijd bereikbaar essentieel voor jouw bedrijf? Kies dan voor de integratie van beide systemen.

Over de auteur
Roos op ’t Holt – Maakt cloudoplossingen begrijpelijk

‘Simplify Cloud Innovation’: Dagelijks de kracht van eenvoud innovatief toe te passen, zodat iedereen bij Synlogic met gemak kan werken aan jouw succes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.