Simplify Cloud Innovation

Veiligheid van applicaties en andere resources in Microsoft Azure verbeteren

Cloud Veiligheid - ISV oplossingen
Data in de cloud veilig balk
Veiligheid van applicaties en andere resources in Microsoft Azure verbeteren

Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder. Klanten verwachten, en eisen, van hun softwareleverancier dat hij er alles aan doen om belangrijke bedrijfs- en persoonsgegevens beschermt. Dit legt een extra verantwoordelijkheid bij de software-ontwikkelaar of IT-verantwoordelijke. Vanuit de wetgeving zijn er ook nog eens verplichtingen zoals bijvoorbeeld de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG). Een datalek kan grote financiële gevolgen hebben en enorme imagoschade opleveren. Dat kan het voortbestaan van jouw organisatie behoorlijk onder druk zetten.

Door de inzet van Microsoft Azure leg je de basis voor veiligheid. Beveiliging is een basisprincipe van Microsoft Azure. Je beschermt jouw workloads met ingebouwde tools en services in Azure. Denk hierbij aan identiteiten, gegevens, netwerken en applicaties vanuit de cloud. Microsoft Azure biedt je tools om de veiligheid van jouw webapplicatie te verbeteren. Maar welke tools zijn voor jouw webapplicatie het best passend? Hoe houd je zicht op de totale beveiliging? En hoe kan je proactief inspringen bij (dreigende) problemen?

Cloud Operation Center

Synlogic zorgt dat haar klanten met een gerust hart applicaties kunnen onderbrengen en door ontwikkelen in Microsoft Azure. Het Synlogic Cloud Operation Center monitort jouw workloads in Azure. Het helpt bij het voorkomen, vaststellen en detecteren van problemen in de cloudomgeving. Het verschaft inzichten in de veiligheid en grijpt in waar nodig om zo de veiligheid en prestatie van de cloud omgeving te waarborgen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende onderdelen in de cloud:

  • Identiteiten
  • Infrastructuur
  • Endpoints
  • Data
  • Applicaties

Als we de applicatie er uitlichten dan monitort het Cloud Operation Center op een aantal verschillende onderdelen jouw applicatie in Azure. Denk hierbij onder andere aan:

“Het Synlogic Cloud Operation Center helpt bij het voorkomen, vaststellen en detecteren van problemen in de cloudomgeving”

System Health Monitoring

Complete monitoring van Virtuele Machines, CPU, geheugen verbruik, opslag IOP’s en de prestatie van het besturingssysteem op jouw servers in Azure. Van applicaties wordt nauwlettend in de gaten gehouden hoe ze presteren.

Log analytics en alarmering

Iedere computer, mobiel apparaat en gebruiker die verbinding maakt met de applicatie en toegang heeft tot gegevens wordt vastgelegd. Deze loggegevens worden gebruikt om te toetsen of ongewenst gedrag optreedt. Of dat de locatie van waaruit een verbinding wordt gemaakt te boek staat als onbetrouwbaar.

Database monitoring

De monitoring van de database zorgt voor optimale prestaties en beschikbaarheid. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de grootte van de logs, snelheid van verbinden met de database, trends en het gebruik van de gegevens in de database. Hiermee worden problemen proactief opgespoord.

App performance monitoring

End-to-end controle van verschillende services. Op deze wijze wordt de beschikbaarheid van de applicaties op de achtergrond nauwlettend in de gaten gehouden. Van eerste verbinding met de inlogpagina tot het sluiten van de webbrowser. De prestatie van de applicatie moet van begin tot eind goed zijn om een maximale beleving van de gebruiker te garanderen.

Microsoft Azure is een zeer veilige en schaalbare oplossing voor jouw webapplicatie. Wil je ook weten hoe jouw organisatie gebruik kan maken van beste beveiligingstools in Microsoft Azure? Maak eens een afspraak en drink eens een kopje koffie met één van onze Customer Innovation Managers. Zij kunnen jou verder informeren en helpen je de juiste eerste stap te zetten.

Meer informatie over Microsoft Azure vind je op de website van Microsoft : Cloud Computing Services | Microsoft Azure

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.