Simplify Cloud Innovation

Voorkom irritante aanmeldpop-ups met MFA en Conditional Access!

Cloud Veiligheid
Data in de cloud veilig balk
Voorkom irritante aanmeldpop-ups met MFA en Conditional Access!

Irritante aanmeldpop-ups kunnen jouw werkdag behoorlijk verstoren. Deze irritatie kan eenvoudig worden voorkomen door de juiste inrichting van Multi-Factor Authenticatie (MFA) en Conditional Access.

Wat is MFA?

Met de inzet van Multi-Factor Authenticatie wordt aan je gebruikersnaam en wachtwoord een extra verificatiemethode toegevoegd. Net als bij het inloggen bij de bank maak je gebruik van een melding op je telefoon om te verifiëren dat jij echt de gebruiker bent die inlogt.

Voorkom irritante aanmeld popups met MFA en Conditional Access authenticator

Conditional Access

Wanneer je niet bekend bent met Conditional Access, kan het best lastig zijn dit voor je zelf te vertalen naar een praktijkvoorbeeld. Onze collega Joyce legt in deze blog helder uit wat Conditional Acces precies is en waarvoor je het zou moeten inzetten:

Maanden geleden reserveerde ik de bestseller ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman bij de bibliotheek. Op zaterdagochtend krijg ik eindelijk bericht dat het boek voor me klaar ligt. Wat een fijn vooruitzicht: een zonnig weekend in een luie stoel met een goed boek. Na de weekendboodschappen haast ik me naar de bieb. Blijkt mijn bibliotheekkaart nog thuis te liggen. Het oplepelen van mijn persoonlijke gegevens of het laten zien van mijn rijbewijs was niet genoeg. Alleen op vertoon van mijn biebkaart krijg ik het boek mee.

Conditional Access is eigenlijk net zoiets. Eerst moet je digitale identiteit vastgesteld worden en dan pas krijg je toegang. Of niet. Brian vertelde al eens eerder in dit filmpje wat Conditional Access precies inhoudt. Maar wat het betekent dit nou in de praktijk?

Veilig inloggen en werken vanaf elke plek!

Of je nou thuis werkt, bij een klant of vanuit een koffietentje op de hoek: inloggen op bijvoorbeeld je Microsoft bedrijfsaccount moet vanaf elke plek kunnen. Maar hoe weet het bedrijf nou dat jij het echt bent? Om daar zeker van te zijn stel je Conditional Access in. Ook zorgt Conditional Access er voor dat je je medewerkers beter beschermt tegen digitale aanvallen van buitenaf.

Hoe log je in als je niet op je bedrijfsnetwerk zit?

Als jij dan vanaf een andere locatie dan het bedrijfsnetwerk probeert in te loggen, gebruik je MFA. Je logt in en krijgt vervolgens een melding op je mobiel die je moet goedkeuren. Het systeem ziet een inlogpoging via een onbekend netwerk en moet zeker weten dat jij het bent die probeert in te loggen. Met MFA bevestig je jouw digitale identiteit en maak je veilig gebruik van je bedrijfsaccount.

En als ik inlog op het bedrijfsnetwerk? Gebruik ik dan ook MFA?

Nee. Als je inlogt op het bedrijfsnetwerk hoef je niet in te loggen met MFA, omdat het IP-nummer van het bedrijfsnetwerk vertrouwd terrein is. Conditional Access kan hier namelijk onderscheid in maken. Vergelijk het IP-nummer bijvoorbeeld met je huisadres waar jij de sleutel van hebt!

Multi-factor authenticator Conditional Access

Terugkijken

Wil je alles nog even rustig terugkijken? Brian legt het nog een keer uit in onderstaande video.

Vragen?

Heb je nog vragen of heb je ergens hulp bij nodig? Mijn collega’s helpen je uiteraard graag op weg.
roos

Over de auteur
Roos op ’t Holt – Maakt cloudoplossingen begrijpelijk

‘Simplify Cloud Innovation’: Dagelijks de kracht van eenvoud innovatief toe te passen, zodat iedereen bij Synlogic met gemak kan werken aan jouw succes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.