Simplify Cloud Innovation

Help, ik kan mijn wachtwoorden niet onthouden!

Cloud Veiligheid
Data in de cloud veilig balk
Help, ik kan mijn wachtwoorden niet onthouden!

Eén van mijn grootste irritaties is het onthouden van wachtwoorden en pincodes. Mijn kortetermijngeheugen op dat niveau is erg zwak. Vraag mij naar het telefoonnummer van mijn vader van 15 jaar geleden of het nummerbord van een auto van 6 jaar geleden en ik dreun het zo op. Maar vraag mij naar de pincode van mijn nieuwe tankpas en ik blokkeer. Wil je ook nog dat ik de kilometerstand ga invullen op hetzelfde moment? Kortsluiting.

“Als ik één van mijn zwakke punten mag omschrijven, staat deze absoluut op nummer 1.”

De mensen die mij goed kennen weten dat ik niet heel snel in paniek raak. Maar op dat soort momentjes heb ik toch echt een moment van lichte paniek.

Eerder had ik daar mijn eigen oplossingen voor. Maar ik werk nu in omgeving waar die oplossingen niet meer zijn toegestaan.
Toen ik aan het werk ging bij Synlogic en zag aan welke voorwaarden/huisregels ik moest voldoen, dacht ik direct: ‘hoe doe ik dat dan?’ Want de geheugentrainer van Max was tot nu toe niet heel succesvol voor mij. En ik verwachte niet dat dat mij in een aantal weken ging helpen met onthouden van al mijn wachtwoorden en pincodes (die ook nog eens moesten voldoen aan allerlei voorwaarden).

Passwordmanager ITGlue

Als ik dan nu terugdenk aan mijn eerste werkdag, vind ik het grappig dat dat juist het onderwerp van mijn onzekerheid was. Hoe ga ik dat allemaal onthouden? Laptopwachtwoorden, nieuwe mobiele telefoon, tankpas, 100.000 nieuwe programma’s. Het viel allemaal heel erg mee. Vanaf het begin van mijn carrière bij Synlogic werk ik met ITGlue, een super mooie plek om al mijn wachtwoorden en pincodes veilig op te slaan. Nu is deze app niet voor elke organisatie geschikt en voor jullie als eindgebruiker niet altijd de meest ideale oplossing. Maar toen ik deze week bezig ging met de uitwerking van de Synlogic Collection, kwam ik MyGlue tegen. Toen ik begreep wat het verschil precies was, dacht ik direct: ‘dit is iets voor jullie’.

MyGlue voor persoonlijke wachtwoorden

MyGlue is de plek waar jij je persoonlijke zakelijke wachtwoorden kan bewaren, aanmaken en updaten. Nooit meer een wachtwoord vergeten en dat ook nog op een veilige plek.

Klinkt top toch? Dacht ik. Ik dook daarom het Synlogic Lab in en maakte dit korte filmpje voor jullie. Hierin laat ik samen met mijn collega zien wat het precies is, hoe het werkt en waarom je het zou moeten inzetten.

Ik denk dat ik nog wel even bezig met het doorspitten van de Synlogic Collection. Zodra ik weer een toffe app of feature heb gevonden die voor jullie handig kan zijn, laat ik weer van mij horen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.