Simplify Cloud Innovation

Als leek tussen de cloud engineers

Quick Tips
Data in de cloud veilig balk
Als leek tussen de cloud engineers

Ineens zijn superintelligente Cloud Engineers mijn dagelijkse sparringpartners. Beide ons eigen vakgebied en unieke kwaliteiten die elkaar zeker aanvullen, zitten we af en toe toch echt op een andere frequentie. Je kan je voorstellen dat dit in de praktijk leerzame en, voor mensen die van leedvermaak houden, hilarische situaties oplevert.

Zo ook deze week.

Microsoft 365

Het afgelopen jaar heb ik uitvoerig gebruik gemaakt van Microsoft 365. Als uurlijks een woord zou zijn, dan zou ik zeggen: Ik maakte er uurlijks gebruik van.

In mijn beleving wist ik veel ins & outs. Ik kon collega’s en vrienden altijd voorzien van tips en handigheidjes. Ik merkte als eerste updates op en deelde deze altijd dolblij met mijn omgeving.

Vandaag realiseer ik mij ineens dat ik misschien nog maar 10% gebruik van alle mogelijkheden die Microsoft 365 mij te bieden heeft.

Microsoft Learn

Ik heb in de afgelopen weken bij Synlogic meer geleerd over het optimaal gebruik maken van de mogelijkheden en kan op dit moment concluderen dat ik al wel 12% weet van wat Microsoft 365 mij als eindgebruiker te bieden heeft. Gelukkig heeft Microsoft een geweldige academie waar ik helemaal los kan gaan én weten mijn collega’s onbegrijpelijk veel en staan ze mij graag te woord.

Ik vermoed dat het voor hun vooral voornamelijk vermakelijk is, ik zeg win win!

Storing Microsoft Teams?

Zo ook vandaag. Ik wilde inloggen tijdens een Teamsmeeting (en ja dat doe ik al 1,5 jaar uurlijks) en mijn camera werkte niet. Maar iets was er anders dan anders. Ik herkende deze melding niet en alle instellingen stonden goed.

Mijn collega kon mij niet zien en ik haar wel. Er stond een raar symbooltje met een kruisje door mijn camera.

Zelfredzame Roos controleerde alle instellingen nogmaals, startte Teams opnieuw op en uiteindelijk de hele laptop. Je raadt het al, niks werkte. Okay Roos, lets ask for help.

Ooh, ik hoorde iets over een storing bij Teams’. En ik dacht direct: ‘Phoe gelukkig, geen domme acties vandaag’.

Niet dat een storing zo fijn is, maar dat is toch echt beter voor mijn ego. Ik benadruk nog even dat ik mijn collega wel kan zien, dat vindt hij opmerkelijk en kijkt toch even met mij mee. Hij controleert alle instellingen en alles staat inderdaad goed. Hij pakt mijn laptop en ineens zie ik een hele grote glimlach op zijn gezicht. Dat was het moment dat ik wist dat ik iets doms over het hoofd heb gezien.

Cameraschuifje

En ja hoor, wist je dat ze tegenwoordig op laptops een ontzettend mini cameraschuifje hebben bedacht die zo klein is dat je die niet eens ziet? Handig hoor…

Ben jij benieuwd naar mijn learning journey bij Synlogic, hoe het is om als ICT leek omgeven te zijn met allemaal superintelligentie Cloud Engineers? Of wil je net zoals ik meer gebruikersgemak ervaren met Microsoft365? Volg ons blog.

roos

Over de auteur
Roos op ’t Holt – Maakt cloudoplossingen begrijpelijk

‘Simplify Cloud Innovation’: Dagelijks de kracht van eenvoud innovatief toe te passen, zodat iedereen bij Synlogic met gemak kan werken aan jouw succes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.