Simplify Cloud Innovation

MFA overzetten naar je nieuwe telefoon

Quick Tips
Data in de cloud veilig balk
MFA overzetten naar je nieuwe telefoon

Tijd voor een nieuwe telefoon

De nieuwste Samsung S22 staat voor de deur, voor velen van ons hét moment om een nieuwe telefoon te bestellen. Nieuwe gadgets zijn leuk, maar het overzetten van al jouw data en apps was eerder wel echt een dingetje. Tegenwoordig gaat dat gelukkig super makkelijk: je kan dit allemaal in één keer (laten) overzetten. Maar hoe zit dat eigenlijk met de MFA op je telefoon? Eerder vertelden we al over de eenvoud van MFA, dus de vraag is: gaat dat ook automatisch mee of moet je nog iets aanpassen? Want het kan – en dan zeg ik het nog voorzichtig – heel onhandig zijn als jouw MFA niet meer beschikbaar is. Je kan immers op veel apps of zelfs tot jouw Microsoft Account geweigerd worden.

Tegenwoordig kan je alles in één keer (laten) overzetten. Je zou verwachten dat dat ook geldt voor MFA

MFA automatisch overzetten, is dat mogelijk?

Brian heeft het antwoord, welkom Brian. Een tijdje geleden maakte jij een YouTube filmpje over het opnieuw instellen van MFA op je nieuwe telefoon. Maar wat ik me afvraag: kan je dat tegenwoordig niet ook gewoon automatisch overzetten net als alle andere apps en data?

De apps kan je inderdaad makkelijk overzetten, maar de inhoud achter zwaarbeveiligde apps gaat niet altijd goed mee. Denk hierbij aan de app van je bank of MFA. 

In sommige gevallen moet je dus wel zelf actie ondernemen?

Dat klopt. Bij het gebruik en overzetten van MFA is het belangrijk dat je hier van te voren even bij stil staat. Het is altijd vervelend om een dag te starten zonder toegang tot bijvoorbeeld jouw zakelijke laptop. Geen zorgen, het is heel eenvoudig en zo gedaan!

Zet je MFA in 4 stappen over naar jouw nieuwe telefoon

  1. Verwijder je oude telefoon uit je Microsoft account
  2. Voeg je nieuwe telefoon toe aan datzelfde Microsoft account
  3. Installeer de Microsoft Authenticator op je nieuwe telefoon
  4. Stel de Microsoft Authenticator app in

Apparaten toevoegen en verwijderen in je Microsoft account

Je gaat naar de website “aka.ms/mfasetup“. Op deze pagina zie je op welke apparaten de Microsoft Authenticator is ingesteld. In dit geval staat hier mijn oude iPhone tussen en verwijder ik deze.

Mocht je apparaten zien, waarbij je denkt: "Hé deze komen mij niet bekend voor!", dan zou ik die altijd verwijderen.

Wanneer we onze oude telefoon hebben verwijderd, is het tijd om onze nieuwe telefoon toe te voegen. We willen in dit geval op onze nieuwe telefoon de Microsoft Authenticator instellen en klikken daarom op het plusje met: “Methode toevoegen”.

Er wordt aan ons gevraagd: “Welke methode wij willen toevoegen?”. In dit geval kiezen wij: De Microsoft Authenticator App. En klikken op “Toevoegen”.

Microsoft Authenticator App downloaden en instellen

Installeer de Microsoft Authenticator App op je nieuwe telefoon wanneer je dit nog niet hebt gedaan. Je kan deze downloaden en installeren via:

Er wordt ons kort verteld dat we notificaties gaan krijgen op het moment dat we gaan inloggen. Dit is puur ter info, dus klik op “Volgende”.

Open de Microsoft Authenticator App en klik op het plus-icoontje. Kies voor ‘het toevoegen van een werk-/school-account’ waarna je wordt gevraagd “of je een QR-code wil scannen of een code wilt toevoegen”.

Kies voor de optie: “QR-code scannen” en scan de code die op het beeldscherm wordt getoond. Om het verificatie-proces succesvol na te bootsen krijg je een melding op je mobiele telefoon. Keur deze goed. Zodra je deze hebt goedgekeurd zie je een groen vinkje in het beeldscherm.

Vanaf nu krijg je bij het inloggen op je account een melding op je mobiele telefoon. Deze kan je eenvoudig goedkeuren.

Hopelijk was deze uitleg duidelijk voor je! Ben jij benieuwd hoe veilig jouw bedrijf is? Lees hier hoe je eenvoudig je eigen veiligheidsstatus kunt inzien.

Vragen?

Heb je nog vragen of heb je ergens hulp bij nodig? Mijn collega’s helpen je uiteraard graag op weg.

Over de auteur
Roos op ’t Holt – Maakt cloudoplossingen begrijpelijk

‘Simplify Cloud Innovation’: Dagelijks de kracht van eenvoud innovatief toe te passen, zodat iedereen bij Synlogic met gemak kan werken aan jouw succes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.