Simplify Cloud Innovation

Thuiswerken en kostenbesparing

Quick Tips
Data in de cloud veilig balk
Thuiswerken en kostenbesparing

Het coronavirus legt heel Nederland aan banden. Bedrijven liggen (deels) plat, het WC papier ‘schijnt’ schaars te worden (????) en ondernemers maken zich oprecht zorgen over het verlies van omzet. Graag helpen wij jullie met wat tips om op de juiste wijze thuis te werken en om kosten te besparen.

Thuiswerkende collega’s

Nederland werkt nu massaal thuis. Ook bij bedrijven die eerder dachten dat dit niet mogelijk was. Natuurlijk zijn er wat hobbels, maar over het algemeen gaat het best soepel. Thuiswerken is wat anders dan werken op kantoor. Je mist je collega’s, even het gesprekje bij de koffieautomaat en gezamenlijk lunchen. Een gevoel van sociale isolatie.

Ook de thuiswerkplek heeft enige aandacht nodig. Na een dag werken aan je keukentafel kom je snel  tot de conclusie dat dat niet de meest ideale werkplek is. Zeker als er ook nog kinderen rondlopen die met klasgenootjes facetimen, de meest vreselijk kinderseries op Netflix ontdekken en dansend om je heen TikTok-filmpjes aan het maken zijn.

Thuiswerktips

Thuiswerken met een zakelijke laptop en telefoon

  • Bedenk waar in huis je wilt werken. Zoek het liefst een eigen kamer zodat de deur even dicht kan. Vooral als je even wilt bellen of geconcentreerd iets moet afmaken.
  • Gebruik zoveel mogelijk een in hoogte verstelbare stoel en bureau. Zet de laptop op een verhoging en gebruik een extra toetsenbord en muis. Een extra monitor kan ook een uitkomst bieden als het laptopscherm net te klein is.
  • Mis je het contact met je collega’s? Microsoft Teams biedt een oplossing. Met Microsoft Teams kan je niet alleen online samenwerken in bestanden en chatten, maar ook videobellen. Bij Synlogic hebben we nu ingevoerd dat we dagelijks een Microsoft Teams bijeenkomst hebben waarbij alle collega’s aanhaken. Even de laatste nieuwtjes delen, ervaringen uitwisselen en soms ook gewoon even je hart luchten. Zo’n meeting kan zowel intern als met mensen buiten jouw organisatie. Nu je toch contacten moet vermijden is dit een heel goed alternatief.
  • Houd het gezond en ga, zo mogelijk, naar buiten. Even een rondje lopen, fietsen of WC papier scoren in de supermarkt. Zeker als je ook nog de kinderen om je heen hebt springen, kan dat prettig zijn. Vergeet niet te genieten van de voorjaarszon en de beginnende lente.
  • Houd je aan de werktijden. Ga niet onnodig lang door. Het is verleidelijk om ’s avonds nog even die ene brief af te maken. Voor je het weet heb je de hoognodige rust niet gepakt.
    Het is nu een stressvolle tijd met grote onzekerheden, waarin je graag scherp wilt zijn.

Veiligheid en thuiswerken

Veiligheid van de gegevens in de cloud blijft erg belangrijk. Mogelijk wordt er nu minder kritisch gekeken naar de veiligheid en meer gehandeld naar de vraag “Hoe kunnen we zo snel mogelijk vanuit huis gaan werken”.

Als je gebruik maakt van de cloud, en voor veel van onze klanten is dat dan Office 365, dan is het beschermen van de toegang tot de gegevens van groot belang. Alleen een gebruikersnaam en wachtwoord (en soms 1 maal per 14 dagen een ‘pingeltje’ op je telefoon) is niet voldoende.

Een goede toegangsregulering gebeurt via het controleren van de combinatie ‘gebruiker’ en ‘apparaat’. Soms nog aangevuld met Multi Factor Authenticatie (het ‘pingeltje’ op de telefoon). Als de gebruikersnaam en het wachtwoord kloppen én het apparaat hoort bij de organisatie én voldoet aan de richtlijnen van de organisatie, alleen dan is het mogelijk om bij de gegevens te komen.

Besparing door de flexibiliteit van de cloud

Ben jij ook ondernemer en verwacht je een liquiditeitsprobleem? Maak dan gebruik van de flexibiliteit van de cloud. Als je al Office 365 gebruikt, wees je er dan bewust van dat de licenties bij Synlogic per dag aan te passen zijn. Het tijdelijk aanpassen naar een minder uitgebreide en goedkopere licenties is mogelijk. Hierdoor kan je kosten besparen. En als je toch al vermoed dat er minder gebruik wordt gemaakt van de huidige ICT oplossingen is dit een eenvoudig te realiseren besparing. Met terugwerkende kracht kunnen licenties niet worden aangepast, dus wees er vooraf bij en maak gebruik van deze methode om geld te besparen.

SYNLOGIC RGB FLEX TOGETHERWil jij weten wat voor jou besparende mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op.

Gratis Office 365 E1 proeflicentie voor 6 maanden

Op dit moment stelt Microsoft 6 maanden lang Office 365 E1 proefabonnement, inclusief Microsoft Teams, gratis beschikbaar. Heb je in het verleden nog geen E1 proefabonnement geactiveerd dan kan je hier gebruik van maken. Neem dan contact met ons op om dit verder door te spreken.

Vragen?

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze zeer opmerkelijke tijd vol onzekerheden. Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om deze te stellen. Wij zijn er gewoon. Op ons kan je blijven rekenen.

Synlogic BV

Marthijn van den Heuvel
Directeur

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.