Simplify Cloud Innovation

Teams: vergaderen… nooit meer hetzelfde

Quick Tips
Data in de cloud veilig balk
Teams: vergaderen… nooit meer hetzelfde

Teams vergaderen RoosInmiddels weet ik, Roos, dat mijn collega’s altijd gelijk hebben als het gaat om de inhoud en/of releases van Microsoft tools. Maar toen onze directeur enthousiast vertelde over de nieuwste release van Teams voor Eventmanagers, namelijk Teams Webinars, begon ik toch heftig te twijfelen aan deze stelling. We organiseren toch al 1,5 jaren webinars en live events via Teams? Ik heb er toch zeker meerdere meegemaakt, dacht ik bij mijzelf. Maar ik speelde cool en ging als een stuiterbal op zoek om mijn gelijk te halen. Uh, correctie natuurlijk. Ik ging op zoek naar wat dit betekent voor de Event Industry.

 

Hybride events hebben de toekomst en wat betekent dit voor de Event Industry?

Zoals de meeste van jullie weten heb ik mij jarenlang bezig gehouden met gastvrijheid en het samenbrengen van mens en kennis. Ik had natuurlijk al 1,5 jaar de tijd gehad om af te kicken van daadwerkelijk live events. Het is pas van de laatste maand dat ik dagelijks bezig ben met innovatieve Cloud oplossingen (nou ja mijn collega’s dan, maar het klinkt zo leuk omdat te zeggen;)). Kortom; nog steeds het samenbrengen van mens en kennis, alleen dan in de cloud!
Toen ik moest concluderen dat mijn collega gelijk had en ik erachter kwam dat er daadwerkelijk een nieuwe tool was gelanceerd voor Eventmanagers, dacht ik direct: dit is mijn kans om rustig af te kicken van de Event Industry. En greep de mogelijkheid aan om dit onderwerp met mijn netwerk te delen, zodat ik Cloud Innovaties en de Event Industry nog heel even kan combineren.

‘Roos, dat bestaat toch al 1,5 jaar, online webinars via Teams?’

Teams Meeting, Webinar of Live Event

Uiteraard was een live event of een online meeting allang mogelijk. Er zijn nu drie verschillende mogelijkheden om een Teams meeting aan te maken: Meeting, Webinar of Live Event.

Teams Webinar is bedoeld voor interactie met een grote groep mensen (waar Live Event zich specifiek richt op het zenden van een klein team naar een groot publiek) en geeft de mogelijk om bijvoorbeeld een registratieportal via Teams te lanceren, losse sprekers toevoegen en binnenkort is het zelfs mogelijk om te analyseren hoe lang iemand in de webinar is blijven ‘hangen’. Daarnaast ben jij als organisator altijd in control over wat jouw bezoeker wel of niet mag en kan.

Ben je benieuwd naar alle ins en outs? Ik dook het Synlogic lab in en laat jullie, zien wat ik ontdekt heb!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.