Simplify Cloud Innovation

ICT uitdagingen in beeld gebracht

Organisaties worden succesvoller door de inzet van de public cloud. Je hoeft alleen de vele mogelijkheden maar te omarmen
Data in de cloud veilig balk
Secure Compliant

ISO 27001 en NEN 7510 compliancy

De moderne onderneming heeft een ongelooflijke diversiteit aan apparaten die toegang hebben tot hun bedrijfsgegevens. En voor zorgorganisaties patiënten informatie. Voor bedrijven die verplicht zijn om richtlijnen, zoals ISO 27001 of NEN 7510, te volgen kan dit een enorme uitdaging zijn. Hoe richt je jouw ICT omgeving zo efficiënt mogelijk in zodat je voldoet aan de normering? Of intern opgelegde compliancy richtlijnen? En zonder te eel impact op het gebruikersgemak?

Door de steeds geavanceerdere dreiging van cybercriminaliteit liggen bedrijven die gevoelige informatie in handen hebben onder een vergrootglas. Normeringen aangaande informatiebeveiliging, zoals ISO 27001, worden steeds belangrijker. En voor de zorg is er de NEN 7510 die als richtlijn wordt gebruikt als het gaat om veilig omgaan met informatie.

Cloud oplossingen biedt organisaties de middelen om de ICT omgeving zodanig in te richten dat wordt voldaan aan deze normeringen en richtlijnen. Hierbij is het van belang om niet alleen de toegang tot gegevens te valideren, maar ook te kijken naar de beschikbaarheid. Daarbij geldt dat toegankelijkheid gelogd moet worden. De normering stelt dat periodiek een controle dient te worden uitgevoerd op wie toegang heeft. Nogal een hele klus om dat allemaal handmatig te doen.

Het niet opvolgen van verplichte richtlijnen kan zorgen voor hoge financiële sancties en enorme imagoschade. Daarentegen, als je de ICT omgeving hermetisch vergrendeld is er niet meer mee te werken. Hoe vind je nou de balans tussen deze zaken?

Synlogic richt voor haar klanten een ICT omgeving zo veilig mogelijk in. Ten behoeve van informatiebescherming hanteren wij een informatie management systeem dat voldoet aan ISO 27001 en NEN 7510. We gebruiken Microsoft Azure en Microsoft 365, aangevuld met ons Cloud Operation Center, van waaruit wij de beschikbaarheid en performance van de omgeving nauwlettend in de gaten houden.

ISO 27001 en NEN 7510 TüV

De normering heeft betrekking op zowel de werkplek als de infrastructuur. Beide worden dan ook meegenomen in ons plan van aanpak. En omdat we een gestandaardiseerde uitrol kunnen doen van werkplekken en infrastructuren kunnen we onze klanten snel helpen met de borging van de richtlijnen. Hierbij zetten we Microsoft Public cloud oplossingen in zoals bijvoorbeeld:

 • Single Sign On: Eenmaal inloggen en authorisateren voor alle resources zoals bestanden en applicaties.
 • Multifactor Authenticatie: Afdwingen van een extra controle middels een bericht op een telefoon of app identiteitscontrole wanneer een gebruik inlogt op een ‘vreemde locatie’ (buiten het netwerk van de organisatie).
 • Conditional Access: Het afdwingen van toelatingseisen om bij resources in de cloud te kunnen.
 • Advanced Threat Protection: Extra bescherming tegen phishing
 • Azure Policies: Afgedwongen inrichtingseisen in Azure zodat je bijvoorbeeld alleen resources kan aanmaken binnen goedgekeurde Azure datacentra (zones).
 • Azure logging: Diagnostische gegevens en controle voor Azure-resources.
 • Mobile Device Management : Beveiligen en beheren van gebruikers mobiele apparaten op basis van IOS, Android of Windows.
 • Data Loss Prevention: beschermen van vertrouwelijke informatie en verhinderen van onbedoelde bekendmaking (delen of toesturen).
 • En nog veel meer.

 

Vanuit de Synlogic Cloud Journey richten we snel een compliant werkplek in. Inclusief alle voorzieningen die nodig zijn om te voldoen aan de richtlijnen. Na de werkplek richten wij ons op de infrastructuur, applicatie en gegevens. Zodat de complete ICT omgeving compliant is. Dat doen we op basis van een zogenaamde Zero Trust-beveiligingsstrategie.

Doordat we een voorbereid stappenplan hebben zijn we instaat om organisaties snel te helpen. Zonder grote impact voor gebruikers. En we vergeten natuurlijk niet de intern beheerder ook te begeleiden bij de implementatie en het uitzetten van een werkend adoptieplan voor de gebruikers.

Het voldoen aan opgelegde richtlijnen is door de mogelijkheden in de cloud vereenvoudigd. Met de oplossing van Microsoft is Synlogic instaat om jouw organisatie sneller en beter te laten voldoen aan richtlijnen en normeringen zoals ISO 27001 en NEN 7510. Praat eens een van onze Customer Innovation Managers. Zij kunnen jou verder informeren en helpen om de juiste eerste stap te zetten.

Meer informatie over ISO en NEN vind je hier: Informatiebeveiliging (ISO 27001) – Cybersecurity & privacy – Digitale ethiek en veiligheid – ICT (nen.nl)

Toegepast cloud oplossingen
 • Microsoft 365
 • Windows 10
 • Cloud Security Tools

Wat is jouw uitdaging?

Hoe blijf jij bij in een wereld waarin continu nieuwe digitale mogelijkheden en technologieën ontstaan? Hoe zorg je dat je straks ook nog relevant bent voor jouw klanten? Creëer je eigen ICT-visie en strategie gebaseerd op cloud innovatie met Synlogic.

We hebben verschillende scenario’s in beeld gebracht om je te inspireren. Maak een keuze uit de onderwerpen hiernaast. 

Vragen? Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw uitdaging. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

ICT uitdagingen

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Zakelijke dienstverlening en zorg
ISV's en ontwikkelteams

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.