Simplify Cloud Innovation

Microsoft Azure Back-up

Back-up jouw Azure resources en on-premises workloads
Data in de cloud veilig balk
Microsoft Azure Back-up
Van virtuele machines tot disks en andere Azure resources

Wat houdt de Microsoft Azure Back-up in?

De Microsoft Azure back-up is erop gericht om jouw resources in de cloud veilig te stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de virtuele machine of de daar bijhorende disk die daaraan gekoppeld is. Het voordeel van deze back-up oplossing is dat het zeer eenvoudig is in te stellen. Het is een kwestie van één vinkje aanzetten.

De Microsoft Azure back-up zet je dus mede in voor het veiligstellen van jouw resources die je in de cloud  of je lokale netwerk hebt staan. Voor beide scenario’s geldt dat er verschillende recovery points gebruikt worden. Je kunt daardoor altijd terug naar een specifiek moment in de tijd. Extra handig is dat deze tool middels automatische alerts aangeeft of de back-up gelukt is of dat deze nog aandacht nodig heeft.

Alles over de Recovery Services Vault

Wat doet deze back-up?

In de Azure Portal kunnen wij kijken naar de workloads. Hier kunnen wij een resource group aanmaken en daar zetten wij alle resources in. De Recovery Services Vault is een belangrijk onderdeel en daarom wil je er altijd een back-up van maken. Wil je weten hoe dit exact werkt? Brian legt het uit in de video.

Wist jij dat 43% van alle cyberaanvallen gericht is op bedrijven uit het MKB? Lees meer over cyberaanvallen op het MKB.

Brian Veldman

De Azure back-up is voor iedereen die werkt met Azure resources en zijn data veilig wil stellen.

Brian Veldman - Cloud Engineer
Oók voor on-premises workloads

Starten met de Azure Back-up

De Azure Back-up is voor zowel Azure als on-premises workloads in te zetten. Heb jij nog een fysieke server en moet daarvan een back-up gemaakt worden? Dan maken wij gebruik van de Azure Back-up.

Hetzelfde geldt voor virtuele machines die in Azure draaien. Onze klanten maken gebruik van Azure Back-up in combinatie met geografische redundante opslag (ook wel GRS te noemen). Hierdoor worden de back-ups op verschillende locaties opgeslagen.

Gemakkelijk terug naar een recovery point

Voordelen Azure Back-up

Er zitten veel voordelen aan een Microsoft Azure Back-up. Om te beginnen is het gemakkelijk in te stellen. Daarna kun je met zekerheid zeggen dat de data veilig wordt opgeslagen (op verschillende locaties). In geval van nood, is het hierdoor erg makkelijk om terug te gaan naar de oude vertrouwde situatie.

Traditionele organisaties maken vaak alleen on-site back-ups, dit kan onveilig en niet verantwoord zijn: Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bedrijfspand met fysieke servers vlamvat, de kans is dan erg groot dat de back-ups tijdens de brand ook verloren gaat.
Met een Azure Back-up worden de back-ups veilig opgeslagen op een andere locatie, zodat deze kunnen herstellen. Hierdoor is jouw business weer snel up-and-running! Wij zeggen daarom ook: better safe than sorry!

Aanvullende cloud back-up diensten

Met de Microsoft Azure Back-up beperk je mogelijk dataverlies uit je Azure en on-premises workloads, maar dit is waarschijnlijk niet het enige waarvan je een back-up wilt in noodsituaties. 

Maak je gebruik van Microsoft 365 dan is het sterk aan te bevelen hiervan ook back-ups te maken door middel van de Synlogic 365 Cloud Back-up. Tot slot werkt iedereen op verschillende devices zoals laptops, tablets en mobiele telefoons. Het kan voorkomen dat sommige programma’s niet gekoppeld zijn aan de cloud. Met de Synlogic 365 Cloud Continuity koppelen wij deze programma’s aan de cloud en maken wij een snapshot van jouw device. In het geval van calamiteiten, weet je zeker dat je binnen no time weer up-and-running bent.

Synlogic 365 Cloud Continuity

Synlogic 365 Cloud Continuity

Zorg voor back-ups van business-kritische devices. Denk aan werkstations of laptops waarop line of business apps draaien.
Lees meer

Synlogic 365 Cloud Back-up

Synlogic 365 Cloud Back-up

Zorg voor de back-ups van jouw Microsoft 365 omgeving in de cloud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan OneDrive, Teams, SharePoint en je mail in Outlook.
Lees meer

Snel aan de slag

Wij staan voor je klaar
Cloud Journey naar succes

Overtuigd van de voordelen van bellen via VoIP en wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bieden? 

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek vertellen we je graag meer over de mogelijkheden en onze werkwijze. Laat je gegevens even achter dan nemen wij contact met je op.

Ontdek de mogelijkheden van de cloud