Simplify Cloud Innovation

Optimaliseren van resources in Azure voor kostenbeheersing en schaalbaarheid

Cloud Infrastructuur - ISV oplossingen
Data in de cloud veilig balk
Optimaliseren van resources in Azure voor kostenbeheersing en schaalbaarheid

Azure biedt hulpmiddelen om jouw uitgaven te plannen, te analyseren en te verlagen. Zo benut je jouw investering in de cloud optimaal. Met Azure bouw en implementeer je eenvoudig cloudoplossingen. Het is echter belangrijk dat deze oplossingen zijn geoptimaliseerd om de kosten tot een minimum te beperken. Hoe doe je dat?

In de regel zijn er een aantal zaken waar je mee aan de slag kan om de kosten te beheren:

  • Welk zakelijk probleem moet ik oplossen?
  • Welke gebruikspatronen worden verwacht van mijn resources?

Met de antwoorden kan je de mogelijkheden selecteren die voor jou geschikt zijn. Ze bepalen welke infrastructuur moet worden gebruikt en hoe deze wordt gebruikt om de efficiëntie van Azure te vergroten.

“Goed gestructureerde planning, implementatie en kostenbeheer helpt om de kosten van Azure vooraf inzichtelijk te maken. Ervaring met kostenbeheer is hierbij van groot belang.”

Zichtbaarheid

Een goed gestructureerd kostenbeheer helpt inzage te krijgen in de kosten van Azure en waarvoor deze worden uitgegeven. Azure biedt services die zijn ontworpen om hierbij te helpen. Synlogic helpt om deze inzage te creëren en kan dat voor je toelichten. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en worden kosten voorspelbaarder.

Optimalisatie

Onderneem actie om de uitgaven te verminderen. Profiteer er maximaal van op basis van de bevindingen die zijn verzameld via planning en vergroot de zichtbaarheid van de kosten. Zo is het mogelijk om de aankoop van licenties en ‘consumptie’ vooraf te bepalen. Door langere termijn aankomen te doen behaal je financieel voordeel. Dit kan wel enigszins de flexibiliteit beperken. Synlogic licht de mogelijkheden toe en helpt jou om een goede afweging te maken.

Plan met kosten in gedachte

Voordat u cloudresources implementeert maak je voor jezelf het volgende inzichtelijk:

  • Zijn er Azure-aanbiedingen die kunnen worden ingezet?
  • Welke resources zijn nodig en worden gebruikt?
  • Hoe hoog zijn de kosten voor deze resources?

Synlogic biedt ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes. We geven een goede inschatting van de investeringen die nodig zijn om jouw workloads in te zetten. En we maken desgewenst een Proof-of-Concept (PoC) om de werking te controleren.

Microsoft Azure is een toekomstbestendige oplossing voor jouw moderne applicatie. Wil je ook weten hoe jouw organisatie gebruik kan maken van Microsoft Azure? Maak eens een afspraak en drink een kopje koffie met één van onze Customer Innovation Managers. Hij kan jou verder informeren en helpen om de juiste eerste stap te zetten.

Meer informatie over Microsoft Azure vind je op de website van Microsoft : Cloud Computing Services | Microsoft Azure

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.