Simplify Cloud Innovation

Servers en (web) applicaties overzetten naar Microsoft Azure

Cloud Infrastructuur - ISV oplossingen
Data in de cloud veilig balk
Servers en (web) applicaties overzetten naar Microsoft Azure

Inmiddels is het voor de meesten wel bekend dat de vele mogelijkheden van de cloud flexibiliteit en innovatie bieden. Iets wat past bij een moderne en toekomstbestendige onderneming. Doordat bedrijven van elke omvang digitale transformatie omarmen, wordt traditionele on-premise ICT (oplossing op kantoor) steeds vaker ervaren als een dure en beperkende oplossing. Dit creëert druk om ICT op locatie te verminderen of zelfs te elimineren door het migreren van bestaande applicaties en services naar de cloud. Veel software developers zoeken hulp bij hun migratie van applicaties en servers naar de cloud, omdat ze worstelen met de vragen “hoe combineren we dat met de toch al hoge werkdruk?”, “waar halen we de kennis vandaan?” en “hoe migreren we op een zo’n efficiënt en veilig manier zonder downtime?”

Uitdaging software developers

Klanten vragen steeds vaker om nieuwe features in bestaande applicaties. En vereisen een hoge performance en garantie op absolute veiligheid van hun gegevens. We zien dat software developers worstelen met vragen deze vragen doordat:

  • Er een gebrek is aan voldoende kennis voor om efficiënt servers en resources te beheren. De kwaliteiten liggen immers bij development. Anders waren developers wel beheerders geworden.
  • De onbekendheid van beschikbare tools voor migratie en beheer.
  • Het gebrek aan beschikbaar personeel. Developers zijn schaars en richten zich op hun primaire doel: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor hun klantvragen.
  • De DevOps methodiek is onbekend of men heeft te weinig ervaring om deze goed in te zetten.

Voldoen aan klantbehoefte

Softwareapplicaties die niet voldoen aan de behoeften van de klant, worden vandaag de dag snel aan de kant gelegd. Er zijn zoveel oplossingen op het internet beschikbaar, dat het overstappen van klanten altijd een reëel gevaar is. Microsoft Azure biedt de mogelijkheden om software developers te helpen altijd te kunnen en blijven voorzien in die behoeftes. De vraag is echter, hoe stap ik over van de bestaande omgeving op eigen servers naar de schaalbare oplossingen in Azure? En zonder dat onze klanten daar last van hebben?

“Veel software developers zoeken hulp bij de migratie van applicaties en servers naar de cloud.”

DevOps methodiek Synlogic

Synlogic helpt haar klanten met het adopteren van de DevOps methodiek en het overzetten van servers en applicaties naar Microsoft Azure. Door onze ervaring met software developers zijn we in staat om, met een minimale downtime, door middel van een lift-and-shift methode resources over te zetten naar Azure. Om vervolgens de transformatie naar meer PaaS-oplossingen door te voeren. PaaS staat voor Platform as a Service. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van een server met een database voor Azure Database services. Hierdoor verlaag je de kosten voor beheer en vergroot je de beschikbaarheid en schaalbaarheid. Wil je in een keer over naar PaaS-oplossingen of nieuwe oplossingen in Azure opbouwen en oude langzaamaan uitfaseren? Dat kan natuurlijk ook. Maar net wat het beste past bij jouw applicatie en organisatie. Synlogic helpt daar graag bij. Met onze stap-voor-stap werkwijze bouwen we samen aan een applicatie based organisatie.

Datacenter Transformatie

De overgang naar Microsoft Azure wordt ook wel Datacenter Transformatie genoemd. Synlogic verzorgt voor haar klanten de Datacenter Transformatie Het proces van de Datacenter Transformatie verloopt volgens een runbook-methode. Dit is een uitgewerkt stappenplan met verschillende ingebouwde controlepunten. Een Proof-of-Concepts maakt het mogelijk om eerst de nieuwe inrichting in Azure te testen alvorens de productie van jouw organisatie hierop overgaat. Zo behoud je grip en weet je zeker dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Optimale veiligheid en performance

Sommige organisaties zijn nog huiverig voor een migratie naar de cloud. Jouw data zijn veilig bij Azure dankzij security by design, de investeringen die Microsoft doet en de beveiligingscertificaten die het heeft. Ga ook uit van Zero Trust en maak gebruik van de vele securitymogelijkheden binnen Microsoft Azure. Synlogic controleert voor haar klanten via ons Cloud Operations Center 24/7 de veiligheid en performance van jouw inrichting in de cloud. Bij calamiteiten wordt direct actie ondernemen en de klant geïnformeerd. Hierdoor behoud je zekerheid van een veilige en goedwerkende cloud oplossing. Op basis van Microsoft Azure.

Microsoft Azure is een toekomstbestendige oplossing voor jouw moderne applicatie. Wil je ook weten hoe jouw organisatie gebruik kan maken van Microsoft Azure? Maak eens een afspraak en drink een kopje koffie met één van onze Customer Innovation Managers. Hij kan jou verder informeren en helpen om de juiste eerste stap te zetten.

Meer informatie over Microsoft Azure vind je op de website van Microsoft : Cloud Computing Services | Microsoft Azure

Facebook
Twitter
LinkedIn
Stel ons jouw vraag

De Cloud uitgelicht!

Synlogic helpt jou graag met het samenstellen van jouw eigen reis door de digitale transformatie. Om je inzichten te geven delen we graag informatie die interessante voor je kan zijn.

Nieuws & Cloud Blogs
Synlogic info

vragen over jouw cloud uitdaging?

Onze cloud experts helpen je graag op weg met jouw cloud uitdaging.