Referentie

Bencom Group

De successen van onze klanten in beeld
Data in de cloud veilig balk
In 1 nacht migratie naar Azure | Bencom Group

Informatie

Henk Faber
Manager Operations

Klant

De Bencom Group is de groep ondernemingen van serial entrepreneur Ben Woldring. De in 1998 opgerichte onderneming is uitermate succesvol in onafhankelijke vergelijkingssites en voorziet hiermee consumenten, instellingen en bedrijven van onafhankelijke informatie over de diensten en tarieven van telecom, internet en digitale TV, energie, verzekeringen en hotelboekingssites. Je kent Bencom hoogstwaarschijnlijk van Bellen.com, Gaslicht.com, LookingforBooking.com of Poliswijzer.nl. In het voorjaar van 2019 heeft Synlogic de oude private Cloud omgeving verhuisd naar de Microsoft Public Cloud.

Doel

Datacenter transformatie van Verizon naar Microsoft Azure. Een overgang van Verizon naar Microsoft Azure … zonder downtime.
Bencom Group

Datacenter transformatie zonder downtime

Dynamische samenwerking

Op onze vraag wat de reden is van de verhuizing naar een nieuwe Cloud omgeving antwoord Henk Faber, Manager Operations: “Overstappen is ons beroep en vergelijken al helemaal. Toen wij in 2018 steeds vaker merkten dat onze IT-omgeving in de private Cloud van Verizon verouderde, ons beperkte in schaalbaarheid en het snel doorvoeren van aanpassingen, zijn wij op zoek gegaan naar een dynamisch model voor Cloud en data. Daaruit bleek dat Microsoft Azure voor ons de beste optie was. In deze zoektocht hebben wij ons gericht op een IT-partner die naast het verzorgen van de migratie ook ons kennisniveau kon verhogen, zodat wij onze IT-omgeving vanuit eigen kracht, maar met ondersteuning waar nodig, verder kunnen optimaliseren”.

Na een kennismaking met Marthijn van den Heuvel en Johan Voerman waren zowel Henk Faber als Bencoms allereerste developer Sjoerd Heidinga positief verrast over het kennisniveau en de praktische werkwijze van Synlogic. Henk vervolgt: “De complexe berekeningen die wij maken om de consument het beste advies te geven zijn voor ons van wezenlijk belang. Al onze techniek wordt in-house geprogrammeerd en gezien de veroudering van onze eerdere IT-omgeving, waarbij wij met name service en kennis misten, waren wij niet gewend om met bedrijven te werken die technologisch dusdanig onderlegd waren”.

Nachtelijke migratie

Door de dagelijkse, grote hoeveelheid gebruikers op alle onder Bencom behorende vergelijkingssites was een snelle, probleemloze migratie van uiterst belang. Om dit vlekkeloos te laten verlopen, heeft Bencom zich, in samenwerking met Synlogic, zo uitgebreid mogelijk voorbereid. Er werd een draaiboek opgesteld en een plan B uitgewerkt voor het geval het tijdens de migratie anders verliep dan gepland. “Johan was onze spil. Het is goed om te weten wie je naast je hebt zitten, zodat je weet waar je aan toe bent als het mis gaat. Het draaiboek was voor iedereen duidelijk en door de snelle oplossingen van Johan werden wij ook tijdens de migratie positief verrast. De lift en shift verliep zoals verwacht en vanuit daar kunnen wij nu, samen met Synlogic, kijken hoe onze Cloud omgeving verder willen inrichten”, aldus Henk Faber. De migratie in 1 nacht was een succes!

Bencom ontwikkelt door

In 2018 heeft de Bencom Group de Bencompare app gelanceerd, een app waarin je al jouw contracten en abonnementen kunt opslaan en slim kunt vergelijken. Daarnaast breidt Bencom haar diensten onder het motto “Wir vergleichen – Sie sparen!” verder uit met de Duitse vergelijkingssite WechselJetzt.de. Het doel van de Bencom Group? Altijd de beste en meest innovatieve vergelijkers bieden en voorop blijven in deze innovatieve markt. “De huidige Cloud omgeving van Bencom zal geen enkele beperking leveren in de toekomstige groei. Het is schaalbaar, onderhoudsarm en wij denken uiteraard graag mee in nieuwe mogelijkheden”, aldus Johan Voerman, Cloud Solution Architect bij Synlogic.

Toegepaste cloud oplossingen

  • Microsoft Azure
  • Azure Migration
Facebook
Twitter
LinkedIn