Referentie

Omega Groep BV

De successen van onze klanten in beeld
Data in de cloud veilig balk
Informatie
Hans van Leeuwen
Hoofd ICT
Klant
Omega Groep is een zorgorganisatie met locaties in zes provincies. Hun doel? Passende steun en zorg bieden aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. ‘’Van daaruit erkennen we wat nodig is om de wereld mooier te maken. En erkennen we wat onze medewerkers nodig hebben om daar een bijdrage aan te leveren.’’.
Doel
Om gepaste zorg en de juiste middelen voor medewerkers te kunnen bieden, is het belangrijk inzicht te krijgen in de organisatieprocessen. Daar heb je de juiste informatie voor nodig. En dat begint met het verzamelen en organiseren van de juiste data. Synlogic heeft geholpen met het bouwen van een datawarehouse en Business Intelligence Dashboards. Daarmee helpen we Omega Groep de zorg slimmer te maken.
Omega Groep BV

Veilige werkplek voor de zorg

Omega Groep zorgt. Onder de vleugels van deze grote zorgorganisatie kunnen mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking wonen, leven en werken. Omega helpt hun leven mooier makenHoe? Door te erkennen en te steunen. Persoonlijke aandacht en zorg op maat. Uiteraard zijn hier tools voor nodig, middelen die werknemers ondersteunen. Om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen met de noodzakelijke en persoonlijke zorg en aandacht die ze verdienenIn dit geval gaat het om ICT-tools. In welke mate en op welke manier kan ICT de zorg ondersteunen?  

 

ICT om te zorgen  

We zijn in gesprek gegaan met hoofd ICT van Omega GroepHans van Leeuwen. Een innovator in hart en ziel. Hij zet zich iedere dag in om techniek en zorg met elkaar te verenigen. ‘’Zonder ICT zouden we niet kunnen bestaan en zouden we niet kunnen doen waarvoor we bestaan. In de zorg moet veel geregistreerd worden. Voor kwaliteitsregisters, EPD’s en interne informatiebehoeften. Daar heb je ICT-tools voor nodig. Tools die dat niet alleen mogelijk maken, maar ook nog eens eenvoudig in het gebruik zijn. 

Veiliger in de cloud voor de zorg

Maar met 600 man personeel loop je ook tegen andere (interne) uitdagingen aan die met ICT opgelost kunnen worden. Hoe kun je slimmer vergaderen en samenwerken? Hoe kun je informatie delen? En vooral hoe kun je die informatie en kennis inzetten om de zorg én je dienstverlening te verbeteren? ‘’Eigenlijk zijn we al vrij aan het begin van ons bestaan overgegaan naar de cloud. Simpelweg omdat je met de cloud snel kunt up and downscalen. Nu de tijden veranderen en Omega Groep is gegroeid, gebruiken we de cloud voor veel meer doeleinden dan aan het begin. Toen we nog met vijf werknemers waren. Zo werken we veel samen in Teams en vergaderen we in Sharepoint. 

Maar we zijn er nu klaar voor om een stap verder te gaan. Kennis en informatie leidend maken in onze zorg. Daarom werken we samen met Synlogic aan een datawarehouse en Business Intelligence Dashboards. Dashboards die ons helpen om onze zorg en interpretaties te onderbouwen met data. Afkomstig uit verschillende applicaties.’’. 

 

Kennis is macht  

‘’Dat we binnen Omega Groep vooral sturen op kennis en informatie, zie je ook terug in de keuze met wie we graag samenwerken. Toen ik in 2009 in contact kwam met Synlogic was het onze gezamenlijke visie op ICT en de cloud die ons verenigde. Dat, gecombineerd met de enthousiaste en persoonlijke aanpak heeft ervoor gezorgd dat we in 2020 nog steeds gebruikmaken van de kennis en de expertise van Synlogic. Het is daarbij ideaal om samen te werken met een partij die ook verstand heeft van het werk dat je doet. Wat gebeurt er op de werkvloer? Wat is helpend? In sommige gevallen komen we er dan samen achter dat er een ICT-oplossing nodig is om onze dienstverlening te optimaliseren. Die kennis van Synlogic in combinatie met de knowhow hoe een product op de werkvloer functioneert, daar zit voor mij de meeste waarde in een samenwerking.   

 

Cloud first  

Zowel Omega Groep als Synlogic delen de visie ‘cloud first’ en in de toekomst zal het gebruik van de cloud binnen alle branches toenemen. Vooral grotere (zorg)organisaties en overheden met veel werknemers hebben er volgens Hans baat bij te werken met de cloud 

‘’Als je vijf man personeel hebt, dan red je het nog wel met een eigen server. Maar wanneer je groeitvolstaat dat niet meer. Je moet dan op zoek gaan naar een externe partij die jou volledig kan ontzorgen en jouw infrastructuur kan managen. Maar, dan moet je vaak een flink bedrag investeren. Maar waar investeer je dan in? Je hebt geen idee of het is wat je nodig hebt, of het gaat werken en of je bij meer groei voldoende capaciteit hebt. Met de cloud heb je dit probleem niet. Je betaalt per gebruiker en kunt eenvoudig opschalen. Of naar beneden schalen. Wat je behoefte ook maar is. Daarnaast profiteer je continu van de updates en lancering van nieuwe features die een partij – in dit geval Microsoft – lanceert.’’.  

Toegepaste cloud oplossingen
  • Microsoft 365
  • Microsoft Azure
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn