Simplify Cloud Innovation

VoIP bellen over het internet

Bellen over het internet
Data in de cloud veilig balk
Bellen via het internet

Wat is VoIP?

Bij VoIP bel je over een computernetwerk. Je belt via een vaste internet verbinding (via Wifi bellen is fout gevoelig en passen wij niet toe).  Bellen via Skype/Teams is ook bellen via het internet, maar toch weer anders . Laten we VoIP voor het gemak internetbellen noemen. 

Het grootste verschil tussen digitaal bellen en internetbellen is dat je met internetbellen, belt vanaf een IP-adres en met digitaal bellen, bel je ‘gewoon’ naar een telefoonnummer . In het verleden belde je bij Teams/Skype van account naar account (Gebruikersnaam/wachtwoord).

Wanneer wij VoIP integreren in een Teams omgeving, ben je bovenop de reguliere bereikbaarheid van Microsoft Teams, ook bereikbaar op externe en interne nummers. 

Eenvoudig en praktisch inzetbaar

Hoe werkt VoIP?

Bij VoIP bel jij over het computernetwerk en wordt jouw gesprek via het internet verstuurd. Bij VoIP heb jij geen analoge of digitale telefoonlijn nodig. Voor het gebruik voelt VoIP bellen hetzelfde als analoog bellen én ziet er ook gewoon hetzelfde uit (je hebt alleen andere toestellen die geschikt zijn voor VoIP bellen). VoIP wordt aangeboden via verschillende aanbieders en kan ook plaatsvinden tussen computers of mobiele telefoons.

Synlogic Microsoft Gold Partner cloudoplossingen MKB
Combineer VoIP met andere vormen van communicatie

3 belangrijke voordelen

De voordelen van bellen via internetbellen zijn groot. In het kort komen ze op het volgende neer:

Zoals gezegd is de kwaliteit van VoIP telefonie beter dan bij digitaal- of analoog bellen. Het stoort minder en valt minder weg. Bovendien heb je geen analoge of digitale lijn meer nodig. Daarmee is VoIP telefonie over het algemeen dan ook veel goedkoper dan analoog. Versluiting van de lijn is beter toe te passen, waardoor het veiliger werkt. Daarnaast is er veel meer mogelijk met VoIP. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van verschillende vormen van communicatie (zoals voicemails, e-mail en beeldbellen)  vanaf één apparaat.

Tip: scheid VoIP en LAN netwerk(en)

Geen internet = niet bereikbaar

Hier kunnen we heel kort over zijn. Als er geen internet of stroom is, kan je helaas ook niet bellen. Wat wij aanraden is om VoIP en je normale LAN te scheiden. Dit doen wij door middel van een tweede internetlijn of door een tweede virtuele EVC. Wanneer je gebruik maakt van een UPS, is het zelfs mogelijk een tijdje zonder stroom te bellen.

Houd er daarnaast rekening mee dat je tijdens een Teams meeting nog gestoord kan worden via VoIP, als je Teams en VoIP niet met elkaar hebt geïntegreerd. Dit komt de productiviteit niet ten goede. Combineer je Teams bellen met VoIP dan heb je de krachtigste combinatie voor optimaal intern én extern samenwerken. 

Bellen via VoIP, zoals wij dat aanbieden, is geschikt voor organisaties met 1 tot wel 10.000 medewerkers.

Julian Doorn - Cloud Engineer
Boodschappenlijstje

Wat heb je nodig?

Als je via VoIP gaat bellen dan heb je de volgende zaken nodig:

Jouw telefoonnummer(s) wordt gekoppeld aan de centrale en is locatie onafhankelijk. Stap je over van een VoIP provider dan is nummerbehoud mogelijk. Je kan dus gewoon jouw nummer(s) meenemen. 

We zorgen voor de VoIP verbinding naar jouw algemene centrale, vaste toestellen (de meeste toestellen zijn geschikt), wachtrijen, nummers, koppeling met jouw CRM, belgroepen en meer.

Synlogic biedt alles voor een optimale samenwerking

E-mail en bestanden in de cloud

Cloud Starter

Stap over van een eigen Exchange Server naar Office 365 en plaats je bestanden in de cloud. Laagdrempelig en snel te realiseren.

Moderne werkplek

Flex Together

De moderne werkplek: veilig samenwerken vanaf ieder apparaat en iedere gewenste locatie.
Lees meer

Microsoft 365

Office in de cloud

Altijd en overal eenvoudig werken met de Microsoft tools die je kent. Samenwerken aan een document of spreadsheet is nooit meer een probleem.

Bellen met Teams

Teams Calling

Al jouw communicatie op één plek: de Microsoft cloud. Krachtige communicatie booster.

Optimaliseren met data

Smart Optimized

Automatiseer en verbeter processen met de inzet van cloudoplossingen. Krijg nieuwe inzichten over processen en klanten.

Snel aan de slag

Wij staan voor je klaar
Cloud Journey naar succes

Overtuigd van de voordelen van bellen via VoIP en wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bieden? 

Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek vertellen we je graag meer over de mogelijkheden en onze werkwijze. Laat je gegevens even achter dan nemen wij contact met je op.

Ontdek de mogelijkheden van de cloud